Mart Kivastik esitleb oma värsket romaani «Taevatrepp» 27. septembril kell 18 Tartus Tasku Rahva Raamatus. «Taevatrepp» on romaan ajast, muusikast, sõprusest ja armastusest lapsepõlve ja tänapäeva Tartus.

Viimsel hingetõmbel usaldab Uule tema kunstnikust sõber Georg saladuse, kuidas käia minevikus. Uu on insener ja imedesse ei usu, aga trikk toimib! Minevikus on mõnus, igavene suvi ja Procol Harum, pikad juuksed, tüdrukud ja Jenkki näts. Päriselus on sügis, sõbrad kiilakad ja kibestunud, tüdrukud abielus ja isa, kes vanasti oli spordimees, põeb Alzheimerit. Miski ei kisu siia tagasi. Lõpuks peab Uu siiski otsustama, kuhu jääda või kuidas üldse.

Esitlusel loeb katkendeid raamatust näitleja Andres Dvinjaninov, autorit usutleb maastikuarhitekt Karin Bachmann.

Raamatu «Taevatrepp» toimetaja on Margit Kuusk, kujundaja ja küljendaja Heiki Kähr. Raamatu on välja andnud kirjastus Väike Öömuusika. Raamatu väljaandmist on toetanud Eesti Kultuurkapital.

Tallinnas esitletakse «Taevatrepp» 18. oktoobril Viru Keskuse Rahva Raamatus.

Varasemalt on Mart Kivastikul ilmunud romaan «Vietnami retsept», mitmeid jutustusi, novellikogusid ning näidendeid. Viimane jutukogu «Armastuse vormid» ilmus 2017. Ta näidendeid on lavastatud paljudes teatrites, viimati 2018 “Kostja ja hiiglane” Viinistul (R.A.A.A.M). Mart Kivastik on mängufilmide «Üks mu sõber»  ja «Õnn tuleb magades» stsenarist ja režissöör.

Обсуждение закрыто

Видео рубрики «Литература / Русский язык»

ТОП-5 материалов раздела за месяц

ТОП-10 материалов сайта за месяц

Вход на сайт