Foto: Urmas Roos
Näitus “Ärkamisaegne Eesti” on inspireeritud XIX sajandi külaelu kujutanud kunstnike – nagu Gregor von Bochmann, Hugo Mühlig, Alfred Wierusz-Kowalski ja Oskar Hoffmann – loomingust. Valdav enamus teoseid on valminud käesoleval aastal spetsiaalselt tänase näituse jaoks; mõned vanemad aga haakuvad näituse teemaga. Suurim maal “Hõbekuul”, mis osales aastal 2009 näitusel Müto/Reaal on aga maalitud siinsamas, Kolu kõrtsitoa uksel. 
Ehkki enamus teoseid on inspireeritud külaelust ja loodusest, on näitusele mahtunud ka kaks portreed – “Eesti kaunitar” on valitsev Miss International, Jasmin Selberg; “Eesti vägilane” aga fitnessmodell ja kulturist Rasmus Klaos. (Tekst: Mart Sander) 
 
Näitus on avatud alatest 1. maist kuni 31.augustini 2023 iga päev kell 10-20! 
 
Lisaks saate nautida Vabaõhumuuseumis  Vene Teatri Kogupere muusikalavastust  “Mavka. Metsalaul” 
Selle  suvelavastuse mängupaigaks on tänavu Eesti Vabaõhumuuseumi maaliline metsastik. Lugu, mida soovime jutustada, saab alguse kevadel, tärkava looduse taustal. Mets ärkab, elu ise ärkab, kõik elusolendid ärkavad ja sel ajal on tunded ja emotsioonid nii võimsad, justkui taanduks kogu inimkonna poolt loodud tegelikkus inimest ümbritseva looduse sügava, tundmatu ja võimsa olemuse ees, ning inimeses endas. 
Vene Teatri lavastuse keskmes on kahe tsivilisatsiooni, traditsioonilisel usundil põhineva ja ilmaliku maailma, dramaatiline kokkupõrge. Kokkupõrge, mis leiab aset armastuse kõige õrnemas, haavatavamas ja värinaid tekitavas seisundis. (Tekst: Irina Moiseenko) 
 
Etendused toimuvad Eesti Vabaõhumuuseumis alates 25.05 – 11.06. Piletid saadaval Piletilevi müügipunktidest üle Eesti. 
  
Muidugi, huvitavaid sündmusi leiab asset Vabaõhumuuseumis teisigi. Tundke huvi ja külastage.
 

Teksti seadis kokku Urmas Roos.

Fotod Urmas Roos vaata siin

 

 

 

 

Add comment

 


Security code
Refresh

Видео рубрики «Искусство / Выставки / Аукционы»

ТОП-5 материалов раздела за месяц

ТОП-10 материалов сайта за месяц

Вход на сайт