Архивные материалов

Me võime mitte reageerida Ukraina siseriiklikele muutustele, kuid me ei saa ajakirjanike solidaarsuse põhimõttest lähtudes jätta tähelepanuta, et, pehmelt öeldes, tehakse liiga meie kolleegidele. Arvan, et EAL-i juhatus peaks vastu võtma vastava avalduse, vähemalt avaldama kaastunnet hukkunute ajakirjanike I.Korneljuk ja A.Voloshin sugulastele ja töökaaslastele.

Loodan, et seekord, juba uus juhatus, ei piirdu minu kirja arutamist bürokraatliku seisukohaga – „võetud teadmiseks“. 

Dimitri Klenski     

Tallinnas,

20. juuni 2014.

LISA:

Eesti Ajakirjanike Liit

Pöördumine.

Palun Eesti Ajakirjanike Liidu juhatus võtta oma juhatuse istungi päevakorda punkti, mis käsitleks EAL-i suhtumist Vene ajakirjanike ja Vene massi-meedia diskrimineerimist, sõna vabaduse piiramist ja info kättesaadavust Euroliidus seoses sündmustega Ukrainas.

Loodan, et Juhatus võtab vastu Avalduse, mis mõistab hukka Vene ajakirjanike diskrimineerimist. Näiteid sellest on palju.

Alguse see sai Kiievis veel märtsis, kui Vene ajakirjanikke ei lastud Euroliidu kõrge ametnikku Eshtoni pressikonverentsile. Sama kordus hiljuti USA-s, Valges majas, kui USA president Obama kohtus nn Ukraina peaministri Jatsenjukiga.

Viimastel päevadel Ukrainas hakati takistama Vene ajakirjanike tööd selles riigis, neid isegi ei lasta Ukrainasse, kus on fakte ka kohalike ajakirjanike peksmise fakte.    

Lubamatu on ka see, et Ukrainas, Leedus ja Lätis keelati Venemaa föderaaltelekanalite translatsioon. Sellega rikutakse Euroliidu konventsioone, millega Liidu elanikele on tagastatud vaba juurdepääs massimeediale.

Tahaks pöörata tähelepanu ka sellele, et Eesti ajakirjandus valgustab toimuvat Ukrainas lünklikult ja vaikib maha olulisi sündmusi ja otsuseid.

Palun teatada oma otsusest. Olen nõus osalema Juhatuse istungist, kus arutatakse minu pöördumist.     

Lugupidamisega,

EAL-i liige Dimitri Klenski

Tallinnas, 10. aprill 2014

LISA:

http://danielpwelch.com/1403dahd.htm

Обсуждение закрыто

ТОП-10 материалов сайта за месяц

Вход на сайт