17. ja 18. septembril toimusid Tallinnas Rakoja platsil   ja  Hopneri majas kultuurifestivali FEELRUSSIA üritused. Need olid positiivset energiat täis erilised päevad, mis jäävad kauaks meelde osavõtjatele ja esinejatele. Keskendun lühidalt Raekoja platsil toimunule.

Vene Föderatsioon oli saatnud riiki esindama oma kultuuri 6 parimat  pärlit. Ansambel „Bis-Quit“, rahvusvbaheliste konkursside laureaat, aunimetuse „Vene kultuuri saadik“ omanik. Põhja-Osseetia andekate laste trummiansambel „Mägede rütmid“. Legendaarne rahvatantsuansambel „Kalinka“ ja ansambel „FolkBeat“. Esinesid ka Peterburi maailmakuulsa Maria teatri solistid Karina Tšepurnova ja Dmitri Koleuško.

Rahvaga täitunud Raekoja platsil oli lisaks kohalikele inimestele ka arvukalt turiste.  Kes vähegi sai, see filmis oma kaameraga või mobiiltelefoniga festivali kontsertprogrammi.  Võib julgelt kinnitada, et nii jõuab Vene kultuurisaadikute hea sõnum lisaks Eesti kodudele paljudesse riikidesse üle planeedi.  

Aleksander (Saksamaalt).  Programm on väga kaasakiskuv. Märkasin, et mõned inimesed publiku hulgast elasid nii kaasa, et tantsisid platsil muusika saatel.  Kuigi vanus ei luba endal tantsida, tulen ka homme jälle kuulama.

Ljudmilla ja Julia (Tallinnast). Meile meeldis, et kogu õhkkond, kõik inimesed on sõbralikud, see on peamine. Siin on nagu hingede pidupäev.

Tatjana (Tallinnast). Muljed on väga positiivsed, olen siin juba 3 tundi olnud. Kõige rohkem  meeldis „Kalinka“. Praegu on laval eestlaste kollektiiv, „Väikeste lõõtspillide Ühing“,  ka väga tugev ansambel.

Roobert (Tallinnast). Muljed on suurepärased. Soovin, et niisugune festival saaks iga-aastaseks traditsiooniks.

Sara ja Rutna (Tai kunigriigist). Meile jätsid  sügava mulje vene laulud ja tantsud, mida nägime-kuulsime esmakordselt vahetult elavas esituses.

Dmitri Koleuško, külalissolist. Kahe päeva jooksul on kogunenud palju eredaid muljeid. Kõigepealt teie suurepärane pealinn. Kõik see  hea, mida rääkisid vanemad mulle oma noorusaja mälestustest Tallinnast, leidis kinnitust ja rohkemgi veel.  Nüüd sellest, mis puudutab meie festivaliesinemisi siin. Andsime 4 kontserti ja märkasime, et oli palju inimesi, kes olid kohal kõigil meie kontsertidel ning ei väsinud kuulamast ja plaksutasid energiliselt. Muljed esinemistest on väga innustavad. Kui tuled lavale ja näed siin väljakul inimeste säravaid silmi, siis tahakski anda neile oma lauludega maksimumi. Ei ole märganud mitte ühtegi tigedat või umbusklikku pilku selles laadis „no vaatame siis, mida sa endast kujutad ja suudad meile pakkuda“. Publiku suhtumine oli soe  ja siiras. Juba esimestest muusikataktidest oli vastastikune mõistmine. Aplausid rääkisid ise enda eest. Sellises õhkkonnas oli meeldiv esineda.

Fotod: Urmas Roos

Обсуждение закрыто

Видео рубрики «Фестивали / Конкурсы / Дни»

ТОП-5 материалов раздела за месяц

ТОП-10 материалов сайта за месяц

Вход на сайт