16.09.2016 toimus Tallinnas, Hopneri majas, Venemaa kultuuri tutvustava festivali FEELRUSSIA avamiseelne pressikonverents.

Konverentsi modereeris Vladimir Dedyukhin. Oma avasõnas lausus ta, et  Eesti on juba viies riik, kus toimub analoogne festival. Oleme tänulikud, et saame tutvustada vene kultuuri suurepärases linnas, Tallinnas.

Tallinna linna poolt ütles sissejuhatavad sõnad abilinnapea Mihhail Kõlvart. Meie muutuvas maailmas on kultuur suhteliselt püsiv nähtus, mis ei tohi sõltuda poliitilistest tendentsidest. Meil on vaja seda meeles pidada. Ühised kultuurilised väärtused ja kultuurikontaktid võimaldavad riikidevahel hoida häid suhteid. Venemaa ja Eesti vahel on kultruurikotaktid püsinud mitu sajandit. See traditsioon jätkub. Juba selle aasta oktoobrikuus toimuvad Sankt-PeterburgisTallinna kultuuripäevad.

Aleksandr Mihhailovitš Petrov, Vene Föderatsiooni erakorraline ja täievoliline suursaadikuks Eesti Vabariigis. Tänas Mihhail Kõlvartit,  Tallinna Kultuuriameti direktorit Aini Härmi ja Kultuuriministeeriumit suure kaasabi eest festivali korraldamisel.  Ta rõhutas, et Kultuurisidemed kahe riigi vahel on poliitilistele erimeelsustele vaatamata väga head. Järgnevalt  rääkis suursaadik eelolevatest vene kultuurisündmustest, mis toimuvad veel käesoleval aastal Eestis.

Sõna said Dmitry Koleushko  (Maria teatri solist) ning Alexandr Rementsov(Venemaa muuseumide ekspositsioonide keskuse peadirektori nõunik). Mõlemad külalised tutvustasid lühidalt festivali sündmusi, mis leiavad aset Tallinnas 17. ja 18 septembril.

Pressikonverentsile järgnes kohvi- ja teelaud. Vabas õhkkonnas vastati individuaalselt ajakirjanike küsimustele.  Restoran Troika pakkus  maitsvaid venepäraseid suupisteid.

Fotod: Urmas Roos

Обсуждение закрыто

Видео рубрики «Фестивали / Конкурсы / Дни»

ТОП-5 материалов раздела за месяц

ТОП-10 материалов сайта за месяц

Вход на сайт