Muusikalikool ootab lapsi ja noori uue õppeaasta sisseastumiskatsetele, mis toimuvad 17. augustil Muusikalikoolis Tallinnas (Suur-Karja 3) kell 16. Muusikalikoolis õpetavad oma ala tõelised professionaalid: lauluõpetaja Kelli Uustani, tantsuõpetaja Märt Agu, näitlemise õpetajad Reeda Toots ja Külli Reinumägi ning stepptantsu õpetaja Allar Valge. Uuest aastast liituvad kooliga veel lauluõpetajatena Rasmus Erismaa ja Maria Väli (“Estonian Voices”) ning ka tuntud laulja ja muusikategelane Jakko Maltis.

Rasmus Erismaa on noor bariton ja dirigent. Koolipõlves mängis ta akordionit, muusikalise kõrghariduse omandas Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia muusika interpretatsiooni ja koori dirigeerimise eriala magistriõppes. Rasmus on samuti kaasa teinud mitmetes muusikaliprojektides ja showprogrammides. Ta on Eesti Rahvusmeeskoori laulja ja koormeister. 2015. aastast on ta ka lauljanna Kadri Voorandi juhitud vokaalgrupis Estonian Voices.

Maria Väli on jazzlaulja, muusikalooja, arranžeerija ja pedagoog, kes on muusikaga tegelenud kogu oma teadliku elu ning õppinud muusikat juba lapsena parimate õpetajate juures. Üks esimesi õpetajaid oli kitarrist Tiit Paulus, kes tutvustas Mariale jazzmuusikat ning võttis teda kaasa erinevatele kontsertidele. Muusikahariduse omandamist alustas Maria Kuressaare Muusikakoolis, millele järgnesid õpingud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias jazzmuusika erialal. 2013. aastal õppis ta aasta aega Trondheimis, kus tutvus tunnustatud Norra pianisti ja helilooja Terje Bjørklundiga, kellest sai Maria kompositsiooni õppejõud.

Jakko Maltis on üles kasvanud väga musikaalses peres (isa Mait Maltis ja vend kitarrist Mikko Maltis). Peale Georg Otsa nimelise Muusikakooli laulueriala lõpetamist täiendas ta end ka USA San Diego State University muusikateatri erialal. Jakko on mänginud paljudes muusikalides, neist mitmes ka peaosi - “Kuningas ja Mina”, “Vampiiride tants”, “Väike õudustepood”, “Hüljatud”, “No No Nanette”, “Evita”, “Helisev muusika”, “Grease”, “Georg”, “Fame”, “Brownstone”, “Tuhkatriinu”, “Tutvumiskuulutus”, “Bat boy”.

Muusikalikool on 2016. aastal loodud laste ja noorte huvikool, endise nimega Hanna-Liina Võsa Muusikalikool. Koolis toimub õpe viies vanusegrupis: väikeste laulustuudio 5-7 a, noorem vanusegrupp 8-10 a, keskmine vanusegrupp 11-13 a, vanem vanusegrupp 14-16 a ja Noortestuudio 16-18 a. Kooli eesmärgiks on julgustada ning toetada lapse muusikalist ja lavalist arengut, edendada tema lavalisi eeldusi ning arvestada iga lapse eripäraga. Lisaks laulmisele, tantsimisele ja näitlemisele toimub koolis noodiõpetus ja klaveriõpe toetamaks lapse üldist muusikalist võimekust. Muusikalikooli õpilased on kaasa teinud erinevates suurtes projektides: 2018 Birgitta Festivali noortegala “Muusikalicool”, 2019 Eesti Kontserdi jõuluturnee, 2021 teater “Vanemuine” muusikaligala “Memory”. Lisaks toodi 2019. aastal oma kooli õpilaste ja õpetajatega välja Jaagup Kreemi ja Tiit Kikase noortemuusikal “Uksed”.

Katsed Muusikalikooli toimuvad 17. augustil.

Rohkem infot kodulehel:
www.muusikalikool.org