Eesti esimene põnevusteater – Kellerteater tähistab 1. märtsil oma esimest sünnipäeva.  Põnevike, müsteeriumite ja krimilugude väljatoomisele keskendunud teater on tegutsenud vaid aasta, kuid juba on tõestanud, et närvikõdi ja hirmujudinaid pakkuv žanr läheb korda nii suurtele kui ka väikestele.

Aasta jooksul on välja toodud 6 lavastust, antud üle 130 etenduse ja korraldatud mitmeid kontserte, millest on osa saanud üle 6400 inimese.

Teatrijuht ja lavastaja Vahur Kelleri sõnul on aasta olnud sama põnev kui põnevusteatri lavastused: “Ühe uue teatri asutamine on tõeline seiklus ja olen õnnelik, et mind on sellel aastal saatnud tõeliselt loomingulised ja pühendunud inimesed. Olen tänulik kõigile kaasteelistele ja samuti meie arvukale publikule, kes on juba selle lühikese ajaga leidnud tee Kellerteatrisse. Palju põnevat on veel ees.

Lisaks Vahur Kellerile lavastasid eelmisel aastal Kellerteatris Kersti Heinloo, Virko Annus ja Sandra Lange, publik sai nautida Tõnis Mägi, Rein Rannapi, Chalice’i, Marko Matvere ja teiste muusikute esinemisi.

Teatri salapärase ja maagilise atmosfääri, visuaali ning ka mitmete lavastuste kujunduse eest hoolitseb Kellerteatris Britt Urbla Keller, kelle kujundatud plakateid on linnapildis võimatu mitte märgata, kujundused on toonud kunstnikule juba ka auhindu ja tunnustust (Eesti kauneimate raamatute konkursil Nobeli preemia laureaadi Kazuo Ishiguro romaani “Maetud hiiglane” kujundus, Ilmar Taska raamatu “Pobeda 1946” kujunduste eest, Selge Sõnumi auhind 2014. aastal NUKU teatriplakati kujunduse eest).

Sünnipäeval, 1. märtsil avab teater  uksed kell 12, kõik on oodatud uudistama, kohal on külastajatega kohtumas on teatrijuht Vahur Keller,  kell 14 toimub Jaak Juske loeng “Surm ja kummitused vanas Tallinnas” ning õhtul kell 19 etendub novembris esietendunud “Kodukäijad”, autoriks Indrek Hargla.

Järgmine esietendus toimub Kellerteatris 11. aprillil, kui lavale jõuab Anthony Shaffer’i „Mäng“.