Oleviste Hoolekanne korraldab igal aastal kodututele ja vähekindlustatud inimestele vabariigi sünnipäeval kontserdi ja kohvilaua.

Paljud abilised valmistavad kiluvõileibu, küpsetavad kooke ja küpsiseid, toovad maiustusi ja puuvilju. Sellest on saanud ilus traditsioon. Samuti tulevad linlased hea meelega endast nõrgemaid teenindama, olles ettekandjad, pakkudes teed ja kohvi, jagades laiali toiduannetused. Külalisi, kellele seda üritust korraldatakse, on suur hulk, eile oli neid kohal ca 500 ringis, seega läks kõiki abikäsi tarvis.

Alati esinevad vähekindlustatud inimestele heategevuslikus korras muusikud. 15a jooksul on Oleviste kogudus erinevaid üritusi samale sihtgrupile palju korraldanud ning alati on esinemas käinud patroonina armastatud lauljanna ja teletäht Reet Linna. Samuti lugematu hulk koguduse pillimehi ja lauljaid.

Oleviste Hoolekanndel oli vabariigi sünnipäevaürituse korraldamise peamine mõte tegelikult kõiges muus, kui ainult toidu ja muusika pakkumises. Mõte on Eesti riigis, tema sünnipäeva tähistamises. Selles, et oma riik on meile kõigile kallis ja see on meie kõigi südameasi. Mitte kõigile rahvastele pole antud õnne omada oma riiki ja kõneleda emakeeles.

On suur kingitus, et Oleviste kirik ja kogudus on nende mõtetega kaasas ning toetab Oleviste Hoolekannet meie tegevuses. Nagu üks kristlik perekond elama ja käituma peabki, nõrgemaid aitates ja õigeid väärtusi silmas pidades.


Riina Solman, Oleviste Hoolekande juhatuse liige.

Fotod: Urmas Roos

Обсуждение закрыто

ТОП-5 материалов раздела за месяц

ТОП-10 материалов сайта за месяц

Вход на сайт