25.11.2016 toimus Vene Föderatsiooni Suursaatkonnas Eestis pidulik vastuvõtt, mis oli pühendatud olulisele juubelile. Käesoleval aastal täitus 20 aastat Eestis järjepidevalt tegutsenud programmil „Moskva linnapea stipendium“.

Nimetatud stipendium on asutatud SRÜs ja Balti riikides elavate Vene kaasmaalaste intellektuaalse potentsiaali säilitamise ja arendamise eesmärgil. Samuti ka Venemaale positiivse kuvandi kujundamine ja selle riigi kultuuriliste rikkuste avamine.

Moskva linnapea stipendiume võivad saada ka vene keelt mitte kõnelevad Eesti kodanikud. Stipendiumikandidaadid  valib hoolekogu, eelistatakse madala sissetulekuga perekondadest pärit tudengeid.

Pidulikul avamisel võtsid sõna Alexander Petrov (Vene Föderatsiooni suursaadik Eestis), Mihhail Kõlvart (Tallinna abilinnapea, ühtlasi ka endine stipendiaat), Hanon Barabaner (programmi Eesti hoolekogu esimees), Ljudmilla Poljakova (projekti esimene koordinaator) ja Irina Tomberg (programmi tegevkoordinaator).

Kohal olid endised ja praegused stipendiaadid, mitme põlvkonna esindajad. Ametlikele sõnavõttudele järgnenud vabamas õhkkonnas, pidulaua juures, räägiti: õpingutest, tööst, hobidest, kunstist, ühistest tuttavatest ning perekondlikest sündmustest.

 

Eriliselt emotsionaalse sooja õhkkonna lõi kontsertprogramm, mis järgnes sõnavõttudele. Esinesid noorteansambel „Raduga“, duett Elina Nechaeva ja Ksenia Kuchukova, Juri ja Ekaterina Trifonova

Möödunud 20 aasta jooksul on stipendiumi saanud üle 400 tudengi. Programm jätkub ka järgmisel aastal. Edu!

 
Tekst ja fotod: Urmas Roos

 

Обсуждение закрыто

ТОП-5 материалов раздела за месяц

ТОП-10 материалов сайта за месяц

Вход на сайт